top of page

CUPPING

KOM AF VAN OUD ZEER

CUPPING

Cupping therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel  van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups. Hoe mooi is het dat mensen elkaar zo vroeger behandelden als ze kwaaltjes of ziektes hadden? Want toen waren er geen dokters en medicijnen. Alleen gezond natuurlijk voedsel en horens om te cuppen.

775E5EBF-9B05-4618-861C-B52758533B56.png

ONZE METHODE

 

 TRANSFORMATIONAL

Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.


Het vacuum zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Dit zorgt vervolgens voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van toxinen (gifstoffen).


Met het opheffen van energieblokkades kan Cupping effectief worden toegepast bij meerdere klachten.

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar.

 

Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘strakker in je vel te zitten’. Na een Cupping-behandeling voel je jezelf mentaal en fysiek een stuk beter! Vage klachten waar je allang mee loopt kunnen ineens door cuppen verholpen worden!

Cupping geeft verlichting!

TEGENWOORDIG HEEL HIP

CELLULITE CUPPING

Cellulite zijn de ontsierende vervelende putjes, bobbeltjes in billen, armen, buik of benen, men noemt dit ook wel sinaasappelhuid.

Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

1. Stagnering van de bloed en  lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen (dit komt vanuit onze voedingsgewoontes, waaronder zuivel!)
3. Verklevingen van huidlagen
4. Verslapping van de huid

Met onze cupping methode kunnen wij jouw bindweefsel weer soepel maken en daardoor gaat je huid er ook strakker uitzien, cellulite wordt zichtbaar verminderd!

Natuurlijk speelt gezond eten en drinken ook een grote rol, maar cupping draagt zeker bij aan de vermindering van cellulite! Wij zullen je voedingsadviezen geven zodat je al met kleine aanpassingen in je voeding, een hoop kan bereiken!

Wij adviseren cupping altijd in kuurvorm. 4-6 behandelingen achter elkaar, 1 keer per week. Hierna is het een kwestie van onderhouden.

Wij behandelen 1 been per keer, zodat je niet met 2 pijnlijke benen rondloopt en meteen het mooie verschil kunt ervaren! Deze behandeling duurt 60-75 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid verklevingen.

VOOR WIE?

Cupping therapie is geschikt bij:

 • Spier- en gewrichtsklachten

 • Hoofdpijn/migraine

 • Cellulitus

 • Rug-, nek en schouderpijn

 • Darmklachten

 • Bij kou en/of spanning in het lichaam

 • Zwelling, vocht in knie en enkel

 • Frozen shoulder

 • Depressiviteit

 • Stimulering van het algeheel gevoel van welzijn

 • Ook voor gezicht, door een betere doorbloeding worden werkstoffen beter opgenomen

30 minuten 45,-

45 minuten 60,-

60 minuten 75,-

75 minuten 90,-

IMG_8765_edited_edited.jpg
bottom of page